Özel Ege Lisesi ve Eraslan Vakfı KİTVAK Yararına Düzenlenen
Bir Nefes Alaturka Konseri’ne Ev Sahipliği Yaptı

Özel Ege Lisesi Yüksel Eraslan Kültür Merkezi kapılarını bu kez KİTVAK (Kemik İliği Transplantasyon ve Kurma ve Geliştirme Vakfı)  yararına gerçekleşen Sada-i Aşk Konseri için açtı. Önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapan oklumuz Bir Nefes Alaturka sanatçıları Haluk Derinöz (Kanuni), Yıldan Dirik (Udi), Gülten Yeğin (Klasik Kemençe) ve Nihat Demirkol’u (Piyanist) sahnesinde konuk etti.  Tamamen gönüllülük esasına uygun olarak sahne alan değerli sanatçılarımız verdikleri konserin ardından uzun süre ayakta alkışlandı.

Özel Ege Lisesi ve Eraslan Vakfı ev sahipliğinde gerçekleşen konsere;  Bornova Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Akkaya, Özel Ege Lisesi Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Eraslan, Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Eraslan, Kurucu Temsilcisi Yansı Eraslan, Eraslan Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Eraslan ile KİTVAK Kurucu Başkanı Suat Çağlayan, Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Soncul, Başkan Vekili Yıldızay Şengün, Yönetim Kurulu üyeleri İklil Ulueren, Nesrin Coşkun, Engin Cankeş ve Serdar Dedeoğlu katıldı. KİTVAK dostlarının büyük ilgi gösterdiği konser sonrası KİTVAK Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Soncul tarafından Bir Nefes Alaturka yorumcularına günün anısına KİTVAK Umut Bebek ve KİTVAK Masal Bebek takdim edilirken, katkı ve desteklerinden dolayı Eraslan Vakfı adına Ebru Eraslan’a plaket ve Genç KİTVAK Eşbaşkanı Kerim Eraslan’a ise teşekkür belgesi verildi.

Özel Egeli Öğrencilerden Oluşan Genç KİTVAK Örnek Bir Çalışmaya İmza Attı
2015 yılında KİTVAK’a bağlı olarak faaliyetlerine başlayan Genç KİTVAK’ın ilk önemli organizasyonu olan konserde Özel Egeli öğrencilerden oluşan Genç KİTVAK gönüllüleri büyük bir özveriyle çalıştı. Bütün geliri onkoloji hastası çocuklar ve yakınları için yapımı sürmekte olan Dokuz Eylül Üniversitesi Hasta ve Hasta Yakınları Konukevi projesine aktarılan organizasyonda emeği geçen öğrencilerimiz başta Eşbaşkan Kerim Eraslan olmak üzere, Lara Ece Çelebi, Selin Ece Taşbakan, Hakan Sucuoğlu, Alin Biçer, Dicle Baykal, Dilge Baylan, Neslişah Kaya, Begüm Görücü, Tanem Yiğit, Yaren Gündoğmuş, Nisan Koca, Bora Taşçı, Deniz Can Polat, Nilsu Çetin, Tolga Çökmez, Ceren Kayrakçı, Zeynep Naz Güleç, Efe Şenoğlu, Karya Gülen, Yaren Bozar’ı kutlar duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederiz.

Bir Nefes Alaturka Yeniden Bu Sahnede Buluştu
İlk olarak 1980 yılında sahne alan Bir Nefes Alaturka Yorumcuları 35 yıl sonra İzmir’de KİTVAK için bir araya geldi.  Grubun üyeleri ‘Alaturka’yı bir düşünce ve yaşama biçimi şeklinde yorumlayarak, izleyenlere hissettirmeyi amaçlıyor.  Konserin içeriğini  ‘şiir, güfte, aşk, hatıra, nükte, hiciv, sanat ve tasavvuf renklerinin serpiştirildiği, edebiyat tarihinden alınma hikayeler ile bezenmiş özgün bir repertuvar’  olarak niteleyen Nihat Demirkol, “Türkçe’yi iyi kullanmaya çalışıyoruz, sanat severlere tematik bir musiki ve sohbet  beraberliği sunuyoruz” dedi.