İzmir Devlet Opera ve Balesi Öğrencilerimiz İçin Sahnemizdeydi

İzmir Devlet Opera ve Balesi ile Özel Ege Lisesinin ortak çalışması olarak, Çocuklar İçin Öylesine Bir Dinleti adlı çocuk oyunu okulumuz Yüksel Eraslan Kültür Merkezinde sahnelendi. Seçkin opera aryalarıyla bezeli gösteriyi okul öncesi ve ilkokul öğrencilerimizle birlikte çeşitli anaokullarından gelen minikler de beğeniyle izledi.

Uzun yıllar rekor sayıda öğrenciye ulaşan bir perdelik oyunun metni ve sahne yönetimi Murat Göksu’ya ait. Tiyatro, bale ve çalgı sanatlarının daha fazla çocuğa tanıtılması amacıyla sahnelenen oyun, seyir keyfinin yanı sıra opera açısından da didaktik bir yaklaşım sunuyor. Soprano, mezzosoprano, alto, tenor, bariton ve bas seslerinin ne ve nasıl olduğunu öğrenciler, eğlenceli bir oyunda tanıma olanağı buluyor.

Sahnemizi onurlandıran İzmir Devlet Opera ve Balesinin değerli sanatçılarına ve yönetimine tüm öğrencilerimiz adına teşekkür ederiz.