Heidi Çocuk Operasını Bir Günde 1000 Öğrenci İzledi

İzmir Devlet Opera ve Balesi ile Özel Ege Lisesi işbirliğinde Clay Warnick’in Heidi adlı çocuk operası;  3 Mart 2010 Çarşamba günü sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki ayrı gösterimle Yüksel Eraslan Kültür Merkezi’nde sunuldu.  İki ayrı gösterimde yaklaşık 1000 öğrenci aynı gün salonumuzda oyunu izledi. Öğleden önceki sunumu izleyen anasınıfı, 1-2-3 ve 4. sınıf öğrencilerimiz, oyunu ayakta alkışladı.

Öğleden sonraki seansta ise oyun, konuğumuz olarak okulumuza gelen Behiye Hanım Anaokulu, Sevecen Anaokulu, Mavi Küre Anaokulu, Karşıyaka İlköğretim Okulu, Minik Adımlar Anaokulu, Renkli Ufuklar Anaokulu, Çamlık Anaokulu, Ege Üniversitesi Kampüs Anaokulu, Elit Anaokulu ve Uygar Anaokulu’nun öğrencileri tarafından ilgiyle izlendi.

Müzik düzenlemesini Şef Ali Hoca’nın yaptığı, Evin Atik Yerli tarafından sahneye konulan Heidi’nin dekor ve kostümü Sevcen Yenihayat’a, Koreografisi Şebnem Şenel Akın’a ait. Işık düzenlemesini Oktay Kanca yaptı.