Özel Ege'de Mehmet Akif Ersoy Konulu Konser

12 Mart İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Haftası etkinlikleri kapsamında İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu ve Özel Ege Lisesinin birlikte düzenlediği Mehmet Akif Ersoy konulu konser Yüksel Eraslan Kültür Merkezinde gerçekleşti. Solist Ümit Yazıcı'nın sahne aldığı konserde, güfteleri İstiklal Şairi Ersoy'a ait olan eserlerin yanı sıra Çanakkale türkülerine ve çeşitli mehter marşlarına da yer verildi. Değerli koromuzun eğitim konserleri kapsamında sunduğu etkinliği 6., 9. ve 10. sınıf öğrencilerimizle birlikte, Özel Ege Lisesi Müdürü Aylin Musluoğlu ile Özel Ege İlköğretim Kurumu Müdürü Sibel Şenol da izledi.

Solist Ümit Yazıcı sunumuyla yüzyılın istiklâl şairi olarak adlandırılan Mehmet Akif Ersoy'un yaşamı, eserleri ve kişiliğine dair önemli bilgiler verildi. Özel Ege Ailesi olarak bu önemli anma etkinliğinde bizlerle birlikte olan İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu'na teşekkür eder, konserde örnek bir dinleyici kitlesi oluşturan öğrencilerimizi kutlarız.