Özel Ege’de Türk Müziği Konseri

İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu ve Özel Ege Lisesi işbirliğiyle düzenlenen Türk Sanat Müziği Eğitim Konseri beğeniyle dinlendi. 9 ve 10. sınıf öğrencilerinin katıldığı konserde Türk müziğine ait rast ve nihavent makamındaki eserlerden örnekler ve Türk sazlarından solo performanslar sunuldu. Devlet Korosu’nun solistleri Sergin Kaya ve Nevzat Keskinoğlu, bestekar Abdülkadir Meragi, Dede Efendi, Hafız Post, Avni Anıl, Sabahattin Ezgi, Akın Özkan gibi çok değerli bestekarların eserlerini seslendirdi. Solistlere kemanda Özkan Övek, kanunda Ayşe Küey, tamburda Metin Gülen, ritimde Hilmi Eroğul, klasik kemençede Sedat Altınöz, utta Serhat Şaşman ve neyde Ardan Yavuz Ballıoğlu eşlik etti. Yüksel Eraslan Kültür Merkezinde öğrencilerimizle bir araya gelen koromuzun değerli sanatçılarına ve yöneticilerine emekleri için teşekkür ederiz.