Piyanist Demet Eytemiz’in Öğrencileri Özel Ege Lisesinde Piyano Dinletisi Sundu
(20.11.2011)

Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Anasanat Dalı Öğretim üyesi Demet Eytemiz’in öğrencileri Özel Ege Lisesi 4. ve 5. sınıf öğrencileri için bir piyano dinletisi sundu. Konser, okul yerleşkesindeki Yüksel Eraslan Kültür Merkezinde gerçekleşti. Öğrencilerin büyük bir beğeni ile dinledikleri konserde genç yetenekler; J.S. Bach, J. Strauss, L.W. Beethoven, F. Chopin ve F. Say gibi ünlü bestecilerin eserlerini seslendirdi.

Demet Eytemiz öğrencileri ile gurur duyduğunu ve her birinin ilerleyen yıllarda çok iyi noktalara geleceğine inandığını ifade etti. Eytemiz “Özel Ege Lisesi genç sanatçılara daima kapılarını açıyor ve destek veriyor; kendi öğrencilerini de sanatla buluşturuyor. Bu nedenle ve şehrimize kazandırdıkları bu değerli salon için okul yöneticilerine teşekkür ediyorum.” dedi.  Özel Ege Lisesi Müdürü Aylin Musluoğlu, genç piyanistleri sundukları müzik ziyafeti ve değerli performansları için kutlayıp, teşekkürlerini dile getirdikten sonra onlara Ege Orman vakfından fidan sertifikası hediye etti.

İyi bir piyanist olmanın çok fazla çalışmayla mümkün olabileceğini söyleyen Demet Hoca, müzik terimleri, klasik müzik bestecileri, konser dinlemenin incelikleri gibi konulara da değinerek, konserin aynı zamanda bir eğitim konseri olmasını sağladı. Gelecekte sanatla ilgili bir meslek seçmeyi düşünen genç öğrenciler için faydalı bilgiler verdi.  Konseri sunan Pelin Gürder, Ege Emlek, Güneş Kepekçi, Arkın Akçagül, Mehmet Derya Kelebenkli, Kayra Aksakallı, Cansu İzat, Bengisu İzat, Berk Türkkanı ve Emir İlgen Özel Egeli öğrenciler tarafından ayakta alkışlandı.